brac online

U petak, 10. svibnja, u Supetru će se održati drugi po redu Festival održivog razvoja FOR F•LAG “BRAČ” 2019.

 

 Organizatori su Lokalna akcijska grupa “Brač” i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu “Brač” koje se bave promicanjem održivog razvoja otoka Brača i povezivanjem svih društvenih sektora. Suorganizatori su Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra.

Program započinje u četiri sata poslijepodne na novoj rivi Vlačica u Supetru otvaranjem sajma lokalnih proizvođača. U ovogodišnjem bogatom gastronomskom, edukativnom, glazbenom izdanju neće manjkati sadržaja za sve koji odluče poslijepodne provesti na provjereno dobroj lokaciji u Supetru.

U drugom izdanju festivala naglasak je na gastronomskoj ponudi. Uz mogućnost degustacije proizvoda lokalnih OPG-ova i proizvođača, od pet sati poslijepodne posjetitelji će moći kušati najbolje od  otočke kuhinje, janjetinu i biži, tripice, tapanade, kolače i to potpuno besplatno.  Čast nam je ugostiti tim festivala Hook and Cook. Uspješan je to kolektiv mladih entuzijasta i vizionara koji kao novi i snažni nositelji ribarskog sektora i ugostiteljstva promoviraju kreativna morska jela na moderan street food način.
Oni će s broda privezanog uz festivalsku rivu, po principu “preko udice do vašeg tanjura“, uz besplatnu degustaciju za posjetitelje predstaviti moderne i inovativne riblje delicije.

Posjetitelji će se moći uključiti i u niz edukativnih radionica o obradi kamena i drva, mariniranju i soljenju ribe, a Klub za športski ribolov Arbun uvest će vas u udičarenje.

Cilj ovog festivala jest povećanje svijesti o održivom razvoju, očuvanju okoliša te tradicionalnih otočkih vrijednosti što će se kao tema upotpuniti i Tribinom o održivom razvoju na kojoj će sudjelovati govornici koji održivost promoviraju kroz svoj rad.

Odličan spoj glazbe, hrane, zabave i znanja odlična su pozivnica da dan provedete s obitelji na FOR F•LAG BRAČ Festivalu!

Sva događanja u sklopu FOR F•LAG BRAČ Festivala su besplatna.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.