Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Glavna tema izvanredne sjednice Općinskog vijeća održane u ponedjeljak navečer bila je raspisivanje natječaja za koncesiju na 15 godina korištenja plaže Zlatni rat.

 

 

 

Vijećnici su jedinstveni u ocjeni i traženju da treba poništiti natječaj kojeg je raspisala Županijska skupština a u kojem prema njihovom mišljenju mnogo toga nije definirano, nije načinjen Prostorni plan uređenja područja Zlatni rat, a nema ni Plana protupožarne zaštite.

Općina Bol je i pismeno od Župana i predsjednika Županijske skupštine tražila odgodu raspisivanja natječaja, upozorila na previsoku koncesijsku naknadu (1,8 milijuna godišnje) te izrazila bojazan da će se dodjelom koncesije svi problemi i nedorečenosti upravljanja plažom samo odgoditi za 15 godina ukoliko se to prije dodjele koncesije ne definira.
U raspravi je istaknuto da Bol ne može ostati po strani s načinom upravljanja plažom koja je osnovni razlog dolaska gostiju. Boljani smatraju da treba ograničiti broj kupača u špici sezone, odrediti sadržaje na plaži, povećati sigurnost posjetitelja i osigurati zaštitu šume …
Grabov rat, dosadašnji koncesionar na Zlatnom ratu, spreman je za novi natječaj i sve su obveze prema Županiji ispunjene – rekao je na sastanku direktor Grabovog rata Mirko Perić.
Vijeće je zaključilo da se traži sastanak sa Županom, ali da se o svemu obavijesti i Predsjednik Vlade. Također, putem medija treba obavijestiti javnost o novonastaloj situaciji vezano za plažu Zlatni rat, te angažirati i odvjetničku kuću da brani interese Bola.

 

 Izvor: Bolska kronika

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn