Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Studija utjecaja na okoliš izgradnjom na obalnom dijelu Bola pokazala je da se planirani zahvati smatraju prihvatljivim. Rečeno je to na javnom izlaganju, u petak u Domu kulture u Bolu, gdje je bilo prisutno i dvadesetak Boljana.

 

 

 

Izgradnja je inače predviđena u tri faze. Prva je faza luka za javni promet na Račiću, druga predviđa produljenje Velog mosta i uređenje stare luke, a u trećoj bi se fazi radilo od benzinske postaje do Biline kuće.

Osmorica diskutanata iznijela su svoje primjedbe i tražila dodatna objašnjenja. Plaši ih mogućnost da bi izgradnjom bio ugrožen Zlatni rat, da će u novoj luci biti buke u noćnim satima i onečišćenja lučkog dijela. Planiranim produženjem Velog mosta, u drugoj fazi, smatraju neki diskutanti, otežava se manevar katamarana, a projektom nije predviđena mogućnost pristajanja trajekta.
Lukobran na novom dijelu luke radio bi se sa morske strane uz pomoć maona.

Sve primjedbe mogu se još do 29. ožujka pismeno dostaviti županijskom Odjelu za komunalne poslove.

 

Izvor: Bolska kronika

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.