Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Od ponedjeljka je uspostavljena i treća brzobrodska linija koja povezuje Bol sa Splitom, ali i Makarskom, Korčulom, Mljetom i Dubrovnikom.

 

 

 

Svakodnevno će trimaran do 17. rujna polaziti iz Splita u 7.30, a u Bolu je 45 minuta kasnije. Osim pogodnosti za turiste da iz Bola otputuju za Makarsku, Korčuli, Mljet i Dubrovnik, a mogu se isti dan i vratiti, ova linija je pogodna za Boljane da ujutro u 7.30 iz Splita dođu u Bol, a predvečer, nakon 19.20 sati otputuju za Split.

„Krilo Eclipse“ najnovije je plovilo tvrtke “Kapetan Luka” iz Krila Jesenice. Nakon obavljenih priprema u Abu Dhabiju stigao je u Split sredinom travnja, gdje ga je dopremio specijalizirani brod “Grietje”.
Trimaran “Krilo Eclipse”, izgrađen je 2001. godine. Ovo visokotehnološko plovilo konstruirano je za udobnu i sigurnu te jako brzu plovidbu. Maksimalna brzina mu je 40 čvorova, a ona se postiže uz pomoć tri MTU 16V4000 motora uz snagu svakog od 2,320kW.
Brod je dugačak 55, širok 15 metara, a može smjestiti 473 putnika.

Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.