Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Oko 40 hektara trave, makije, borove šume, niskog raslinja i maslinika izgorjelo je u ponedeljak u dva požara koja su buknula u Selcima na Braču.

 

 

 

Prvi požar, koji je brzo ugašen, izbio je oko 13,40 sati, a izgorjelo je 800 m2 trave i makije. Vatru je gasilo 12 vatrogasaca DVD Selca s tri vozila.

Drugi požar je izbio u 14,20 sati na 100-tinjak metara zračne linije udaljenosti od prvog požara, koji je nošen jakim vjetrom zahvatio gustu borovu šumu i širio se prema nepristupačnom terenu. Požar se u trenutku približio dvjema obiteljskim kućama koje su velikim naporima vatrogasaca obranjene.
Zbog sigurnosti gasitelja za područje općine Selca obustavljena je električna energija u razdoblju od 15 do 18,30 sati, a državna cesta D- 113 koja vodi u mjesto Selca, bila je zatvorena za promet na sat vremena.

U požaru su bile uključene sve otočne vatrogasne snage s 12 vozila i 50 vatrogasaca, a iz zraka su pomoć pružala dva zrakoplova.

 

Foto: Dinko Antonijević
Izvor: Fb Vatrogasci - Selca

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.