brac online

U tijeku su pripremni radovi za asfaltiranje prometnice Nerežišća–Vela Farska, čime će Brač dobiti novi i najkraći prometni spoj između sjeverne i južne strane otoka.

 

 

 

Županijska uprava za ceste Split je prethodnih godina rekonstruirala županijsku cestu od Bola do Murvice, izgradila dvije dionice ceste Nerežišća – Vela Farska duljine oko 7,5 kilometara i sada završava radove na III. dionici, dugačkoj 3745 metara.
To je sve dio županijske ceste ŽC 6191 Nerežišća–Vela Farska–Murvica–Bol, ukupne duljine oko 20 kilometara, a koja predstavlja najkraći spoj sjeverne i južne strane otoka Brača.

Asfaltiranje bi trebalo biti gotovi do kraja prosinca ove godine, a rok za završetak svih radova je veljača 2019. U izradi je i idejni projekt za posljednju dionicu od uvale Vela Farska do Murvice, u duljini oko 5,5 kilometara, a početak građenja te dionice se predviđa 2020. godine. Podršku ovome projektu dala je i Vlada na nedavnoj sjednici u Hvaru.

 

Izvor: Fb Općina Nerežišća - Nerežišća, Donji Humac, Dračevica

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.