Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Brač Film Festival poziva sve zainteresirane mlade filmaše, filmske studente kao i entuzijaste da se prijave na radionice koje će se održati od 9. - 13. kolovoza u Supetru na otoku Braču.

 

 

 

Ove godine Brač Film Festival organizira radionicu dokumentarnog filma uz popratna predavanja. Na radionicu se mogu prijaviti svi stariji od 16 godina, bez obzira na prethodno iskustvo. Obzirom na broj prijavljenih radionica će biti podjeljena u dva dijela (početni i napredni).

Tijekom četverodnevne radionice polaznici će se upoznati sa osnovama dokumentarističkog narativa, zakonitostima proizvodnje dokumentarnog filma, načinima na kojima se obrađuju teme, kreiranjem sinopsisa i scenarija za dokumentarni film, pripremom i održavanjem intervjua kao i samim praktičnim dijelom - snimanjem filma. Polaznici će, podijeljeni u različite uloge (redatelj, snimatelj, montažer, asistent redatelja, reporter, mikroman i sl.), uz pratnju mentora snimiti kratki dokumentarni film o Brač Film Festivalu zajedno s pregledom svih događanja i intervjuima voditelja i gostiju.
Radionicu će voditi producenti iz nagrađivane produkcijske kuće koja ima urede u nekoliko svjetskih metropola (uključujući i Zagreb), a završni filmić prikazat će se zadnje večeri Festivala u prepunom ljetnom kinu.

Paralelno s radionicom održat će se masterclass na temu “Kako financirati svoj dokumentarac” koju će voditi istaknuti producent Niels Mann koji je u svojoj karijeri bio voditelj razvoja programa RTL televizije, direktor programa i direktor produkcije u Njemačkim i Hrvatskim podružnicama.

Održat će se i prezentacija London Film Schoola gdje će direktor Festivala, ujedno i student magisterija na istaknutoj školi, prezentirati sve potencijale i programe škole, od studija (preddiplomskog i diplomskog) do kratkotrajnih radionica.

Cijena radionice:

1. Opcija KAMP
Ova opcija uključuje smještaj u novootvorenom osiguranom kampu Waterman Beach Village koji uključuje moderne tuševe, toalete, kuhinju i praonicu rublja. Kamp se nalazi svega 100ak metara od plaže, ali posjeduje i vlastiti bazen. (Polaznik treba osigurati svoj šator). U opciju su uključena i dva obroka dnevno, festivalska majica kao i akreditacija za ulazak na sva događanja.

Early bird prijave do 10. svibnja - 750 kuna
Prijave od 11. svibnja do 1.srpnja - 850 kuna
Late prijave od 2. srpnja do 1. kolovoza - 1000 kuna

2. Opcija APARTMAN
Ova opcija uključuje smještaj u sobama u privatnim apartmanima u Supetru. Soba je dijeljena sa drugim sudionikom a zajednički s drugom sobom se dijeli WC. U opciju su uključena i dva obroka dnevno, festivalska majica kao i akreditacija za ulazak na sva događanja.

Early bird prijave do 10. svibnja - 1.400 kuna
Prijave od 11. svibnja do 1.srpnja - 1.500 kuna
Late prijave od 2. srpnja do 1. kolovoza - 1.650 kuna

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn