Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Narodna knjižnica u Supetru poziva vas na predstavljanje zbirke poezije akademika Jakše Fiamenga "Božji hlad", u petak 28.04.2017. s početkom u 20 sati.

 

 

 

U zanimljivoj pjesničkoj ediciji Media Kršćanske sadašnjosti kao dvadeset četvrta izišla je knjiga Jakše Fiamenga "Božji hlad". Izbor potpisuje pjesnik, kritičar i urednik Božidar Petrač.

"Jakša Fiamengo danas sigurno pripada nizu klasika hrvatskoga pjesništva, odnosno njegov se pjesnički opus jamačno može smatrati klasičnim mjestom unutar suvremene hrvatske poezije. Njegova osnovna tematska preokupacija postaje ona maritimna, morska, a uz nju se paralelno i prirodno, kako to dolikuje pjesniku, čvrsto ukorijenjenu u južnohrvatsko podneblje, no ne samo u njegov prepoznatljiv krajolik i sve ono što ga tvori nego i u njegovu prošlost i povijest, u njegovu višestoljetnu književnu tradiciju, razvija njegovo vitalističko, afirmativno i optimističko osjećanje života, njegova himnodija životu, zapravo istinska opijenost životom zavičaja, hrvatske davnine i tradicije, ali i širih mediteranskih obzora“, napisao je u svome pogovoru njezin urednik Božidar Petrač.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.