Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

21. kolovoza u 21 sat, u dvorani Porat u Pučišćima, prof.dr.sc. Daniel Denegri održat će predavanje uz projekciju "CERN, elementarne čestice i svemir".

 

 

 

Prof. dr. sc. DANIEL DENEGRI je istaknuti hrvatski fizičar. Područja njegova znanstvenoga interesa i istraživanja su brojna, a glavno područje je fizika elementarnih čestica. 1979. godine uključen je u CERN-ov eksperiment UA 1 pokrenut za opažanje čestica W i Z bozona tzv. slabih sila, čime su postavljeni temelji moderne fizike podatomskih, elementarnih čestica. Član je više međunarodnih stručnih odbora i odnedavno dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Poradi iznimnog znanstvenog doprinosa više je puta nagrađivan. Autor je preko 170 znanstvenih radova, suradnik brojnih stručnih časopisa.

Sposobnost prof. Daniela Denegria da s lakoćom izloži znanstvena dostignuća „učinila ga je predavačem br. 1 u Pučišćima, kamo se iz svemirskih visina spustio prije petnaestak godina i, da ne bi dangubio, započeo ljetna predavanja na kojima se uvijek traži stolica više. Zahvaljujući dr. Denegriju, Pučišćani i njihovi gosti iz prve ruke bivaju izvještavani o znanstvenim dostignućima u CERNU-u. Vrlo brzo je gost predavač postao domaćin izlagač. Ne da se on pozivati, on se pozove i odazove jer ča je pusti svemir kontra Pučišća mista.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn