Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

21. kolovoza u 21 sat, u dvorani Porat u Pučišćima, prof.dr.sc. Daniel Denegri održat će predavanje uz projekciju "CERN, elementarne čestice i svemir".

 

 

 

Prof. dr. sc. DANIEL DENEGRI je istaknuti hrvatski fizičar. Područja njegova znanstvenoga interesa i istraživanja su brojna, a glavno područje je fizika elementarnih čestica. 1979. godine uključen je u CERN-ov eksperiment UA 1 pokrenut za opažanje čestica W i Z bozona tzv. slabih sila, čime su postavljeni temelji moderne fizike podatomskih, elementarnih čestica. Član je više međunarodnih stručnih odbora i odnedavno dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Poradi iznimnog znanstvenog doprinosa više je puta nagrađivan. Autor je preko 170 znanstvenih radova, suradnik brojnih stručnih časopisa.

Sposobnost prof. Daniela Denegria da s lakoćom izloži znanstvena dostignuća „učinila ga je predavačem br. 1 u Pučišćima, kamo se iz svemirskih visina spustio prije petnaestak godina i, da ne bi dangubio, započeo ljetna predavanja na kojima se uvijek traži stolica više. Zahvaljujući dr. Denegriju, Pučišćani i njihovi gosti iz prve ruke bivaju izvještavani o znanstvenim dostignućima u CERNU-u. Vrlo brzo je gost predavač postao domaćin izlagač. Ne da se on pozivati, on se pozove i odazove jer ča je pusti svemir kontra Pučišća mista.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.