Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Bolska litnja noć svake srijede oživi bolsku rivu muzikom, domaćom spizom i velikom posjećenošću mještana i turista. Proteklih tjedana na bolskim feštama nastupale su grupe koje su uz domaću glazbu svirale pretežno strane hitove i zabavljale bolske turiste dok je ove srijede, 23. kolovoza, program više namijenjen domaćoj publici koja će uživati u nastupu popularne splitske klape Contra.

 

 

Prije koncerta klape Contra nastupit će dječja folklorna skupina iz Bola, a na koncertu će kao gosti zapjevati i mladi domaći pjevači - bolska klapa Čarčojak i harmonikaš Marin Karmelić.
Splitska klapa Contra poznata je po hitovima i modernim obradama dalmatinskih pjesama, a publika ih voli jer su starim skladbama dodali novi moderni duh. Klapu Contra osnovali su bivši pjevači poznatih klapa Kampanel i Cambi, a nova je klapa u kratko vrijeme postala izuzetno popularna u Dalmaciji.
RIječ je o klapi koja je osvojila brojne nagrade na klapskim festivalima, a momke iz Contre obično najavljuju kao "klapsku reprezentaciju" jer su svi već poznati i afirmirani klapski pjevači.

Koncert klape Contra dar je posebno mještanima i domaćim gostima organizatora manifestacije kulture i zabave Bolskog lita, Centra za kulturu Općine Bol.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn