Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nakon što nas je Renato Baretić kroz pisanu fikciju godinama vodio na Trećić, ovo čarobno mjesto sada postaje još dostižnije – od 11. siječnja osvanut će na kinoplatnu! Ekranizacija jednog od najnagrađivanijih domaćih romana stiže u hrvatska kina, a po prvi puta će se publici predstaviti na Braču na kojem je veći dio filma i snimljen.

 

 

Premijera filma Osmi povjerenik održat će se u petak, 5. siječnja u 19 sati u Kinu Mediteran Supetar. Više od polovice snimanja filma Osmi povjerenik filmska ekipa je provela na Braču, gotovo cijeli ožujak i početak travnja i još četiri dana u listopadu 2016. godine. Selo Škrip postalo je za potrebe snimanja Trećić, gdje je snimljen veći dio interijera, a zanimljivo je da je kuću jednog od glavnih likova (Tonina) 'odglumio' kaštel Cerinić, ujedno i rodna kuća majke redatelja filma, Ivana Salaja.

Od ostalih bračkih lokacija, snimalo se na škripskom groblju, u crkvi i u Muzeju uja, a na nekoliko je dana glumce i ekipu ugostila i vila obitelji Gospodnetić u Dolu. Brački svjetionik Ražanj postao je samo za ovu priliku trećićanski svjetionik, dok je trećićansku luku 'odigrala' uvala Smrka, a luku Drgić 1930-tih uvala Splitska.

Lica stanovnika Trećića najvećim su dijelom oživjeli stanovnici Škripa i Nerežišća, uz pomoć Supetrana i mještana Milne. Najmlađi statisti dolaze iz dječjeg vrtića 'Mrvica', a iz Osnovne škole Supetar su najmlađi glumci u filmu, Katja Vuković i Luka Radanović, uz koje se pojavljuje i supetarski srednjoškolac Bruno Gabrijel Bešker. Trećićanske 'žudije' obukli su pripadnici počasne straže crkve sv. Martina iz Sumartina, a kostime za prikaz života iz tridesetih godina prošlog stoljeća ustupilo je bračko folklorno društvo Ciciljona.

Osmi povjerenik dugometražni je prvijenac redatelja i scenarista Ivana Salaja, nastao u produkciji Alka filma. Na bračkoj premijeri film će predstaviti redatelj Ivan Salaj, glumci Frano Mašković (naslovna uloga), Filip Šovagović, Ivo Gregurević i Nadia Cvitanović, producent Jozo Patljak, direktor fotografije Slobodan Trninić, kostimografkinja Morana Starčević, montažer Marin Juranić i autor romana, Renato Baretić. Distributer filma je 2i Film.

INFORMACIJE O ULAZNICAMA:
- cijena ulaznice 20 kuna
- prodaja ulaznica u petak 5.1. od 15 sati na blagajni kina
- rezervacija se mogu rezervirati OVDJE (preuzimanje na dan premijere od 15 do 17 sati).

 

 

   

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.