Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Brački slikar Ivo Kličinović, vrlo aktivni umjetnik, predstavlja se s novim ciklusom slika, ulja na platnu, posvećenog moru, nepotrošivom, vječnom motivu. Otvaranje izložbe je 15. srpnja u 21 sat u galeriji Sv. Ante u Postirima.

 

 

 

Morski krajolici Ive Kličinovića najčešće donose na platnima raznolika lica morskih mijena, ljutnju, bijes, buku, valove, pjenu, pogibelj, neshvatljivu moć. More Ive Kličinovića toliko na slikama djeluje živo, gotovo da čujemo valove, osjećamo pjenu koja izlijeće izvan okvira i ostavlja nas u čudu. Modrina mora ispresijecana brojnim valovima koji se ustremljuju uvis (možda želeći jednom dotaknuti samo nebo), vodena masa koja se grčevito giba između kamene obale i otoka u blizini, jureći se prema pučini, gonjena silnim vjetrom, koji se pak okrutno ustremljuje na uznemirenu vodu.

To su te dramatične scene, često i svakodnevne, na moru, na kopnu, na otoku, na planini, sve u neposrednoj blizini mora o čijoj moći možemo samo nagađati i duboko se u sebi moleći, da se napokon smiri i opusti.

Kličinovićevo more nije bezizražajna masa koja se gotovo i ne pomiče, samo se nekako neprirodno plavi, ono je vitalno, prepuno energije, nesavladivo i mnogima neshvatljivo, nerazumljivo. Tu ljutitu ljepotu mora, razljućene i bijesne igre valove, bura što prelijeće i nadigrava se s morem, zviždi i opominje, kako je samo ona jedini vladar, koliko god se tome u ovim danima more opiralo i bunilo se.

Izvanrednim scenama, kojima je počašćen promatrač, gledajući kroz valove, mogu svjedočiti i posjetitelji na najnovijoj izložbi slika Ive Kličinovića, i doista uživati u ljepotama morskoga krajobraza, jedinstvenoj naturi.

Novi ciklus s motivima mora Ive Kličinovića vrlo je kvalitetan, njegovo je more beskrajno, nesavladivo i vječno.

Izložba se može pogledati do 15. kolovoza 2018.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.