Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

zkNa kraju sportske godine 2013. vezane za otok Brač uz nogomet, veliki i mali te vaterpolo, boćanje i ostale sportove moramo u svakom slučaju izdvojiti i pohvaliti ambicioznu bračku sportašicu, triatlonku.

 


Mlada sportašica iz Supetra, 16-godišnja triatlonka Zdenka Kučić već plijeni pozornost na sportskoj sceni Hrvatske. Već od svoje devete godine života kao učenica trećeg razreda supetarske osnovne škole učlanila se u supetarski triatlon klub "Brač" kojeg je tada osnovala i vodila prof. Huana Vodanović iz Supetra.

"Profesorica Vodanović došla je tada u školu, obilazila sve razrede i predstavila nam triatlon u detaljima po disciplinama; bicikla, plivanje i trčanje te sam odlučila baviti se tim sportom i odmah se upisala u školu triatlona tada 2007.g.", Rekla nam je u ugodnom razgovoru i druženju u našoj redakciji Zdenka Kučić.

Ona je već tada bila uzorna članica i potencijal supetarskog kluba jer je već na prvim natjecanjima pokazala dobre rezultate.
U ljeto 2008.g. nakon što TK Brač više ne djeluje prelazi u TK Split gdje je obavila i prva natjecanja u novom klubu, a od 2009.g. već je zakoračila u ozbiljnija natjecanja. Trener plivanja u TK Split joj je Krešimir Tijardović dok treninge na bicikli i trčanje odrađuje s supetarskom veterankom, triatlonkom Editom Zjakić-Šore. U kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj je i započela prva ozbiljnija natjecanja ostvarila je jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj ujedno i vlastiti rekord. (Stazu je odradila za 38:16).

U kategoriji u kojoj trenutno nastupa (mlađe juniorke) staze za natjecanja su duplo duže; 750 m plivanja, 20 km bicikle i 5 km trčanja. U prvom natjecanju prvenstva Hrvatske u novoj, jačoj kategoriji na otoku Rabu proteklog ljeta Zdenka je iznenadila sve prisutne i osvojila odlično drugo mjesto rezultatom 1h 37:39. Ipak najbolji rezultat mlada Bračanka ostvarila je na svom otoku na stazi u Supetru kada je u juniorskom kupu Hrvatske osvojila prvo mjesto za 2013.g. rezultatom i svojim novim rekordom 1h 26:14. U ukupnom poretku mlađih juniorki Kupa Hrvatske Zdenka zauzima vodeće mjesto. Inače Zdenka Kučić predstavnik našeg otoka, supetarska triatlonka odriče se mnogočega da bi stigla i obavila treninge, a istovremeno i na svoje obaveze prema redovnom školovanju u Splitu.

Za kraj razgovora uporna Zdenka nam je rekla: “Zahvaljujem se ovim putem preko vašeg portala Editi Šore bez koje ne bih mogla ostvariti sadašnje rezultate te na trudu kojeg je uložila. Nadam se da ću u 2014. godini biti još bolja te ostvariti još bolje rezultate.”

Tako otok Brač uz već poznatog triatlonca i reprezentativca Hrvatske 18-godišnjeg Tina Bulića također iz Supetra pažnju na sebe izvanrednim rezultatima skrenula je i mlada nada, Supetranka Zdenka Kučić.

Prilog: Nikša Juričević Gallo

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.