Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošlog petka, u prostorijama Osnovne škole Kman – Kocunar, okupilo se preko 200 učesnika tradicionalnog natjecanja mladih tehničara koje se ove godine održava po 59. put.

 

 

 

Na natjecanju su kao i svake godine do sada sudjelovali mladi radioamateri Vidove Gore iz Supetra sa četvero svojih natjecatelja koji su prije toga prošli općinski nivo.

Mladi tehničari natjecali su se u modelarstvu i maketarsvu, graditeljstvu, strojarskim konstrukcijama, obradi materijala, elektrotehnici i elektronici, robotici, fotografiji, robotskom spašavanju žrtve, automatici, modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina te orijentaciji i komunikaciji u kojoj su sudjelovali naši predstavnici.

Ovog puta nedostajalo je malo koncentracije i pažnje što se odrazilo na konačne rezultate pa je tako Jerko Vladislavić zauzeo 3. mjesto, David Kelava 4. mjesto, Dario Petričević 5. mjesto i Lorena Vladislavić 6. mjesto u kategoriji orijentacija i komunikacija. Nadajmo se da će sljedeći put biti bolje jer su stečena nova iskustva i znanja koja će im koristiti u daljnjem školovanju i životu.

Pobjednici će se početkom travnja naći u Primoštenu na državnom natjecanju mladih tehničara, a nama preostaje da se zapitamo: kako to da nijedna bračka osnovna škola nije poslala niti jednog svog učenika na ovo prestižno natjecanje..?

 


Prilog i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn