Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Možda i niste znali ali na našem otoku več 17 godina djeluje jedan mali samozatajni i skromni sportski kolektiv, riječ je o Karate klubu BraČ.

 Klub je to koji je odgojio generacije i generacije učenika koji su, napuštajući otok zbog daljnjeg školovanja u većini slučajeva nastavili svoju ljubav prema ovom sportu u nekim drugim klubovima. Neki su ostvarili velike rezultate na županijskom pa čak i državnom nivou, a neki su nastavili tek rekreativno.

Karate Klub Brač djeluje u Supetru i Pučišćima pod vodstvom licenciranog trenera g. Zorana Galantića koji je ujedno i njegov osnivač. Trener Zoran se bavi i živi ovim sportom već 40 godina, počevši kao natjecatelj i ostvarivši u njemu brojne uspjehe da bi se na koncu posvetio trenerskom pozivu.Došavši na Brač osnovao je svima poznati K.K.Brač te tako stvorio jednu malu sportsku zajednicu u kojoj su djeca naučila borilačke vještine, ali iznad svega plemenitom sportskom ponašanju. Kao trener omogućio im je odlaske na natjecanja županijskog i državnog nivoa na kojima su neki od njegovih štićenika ostvarili vrlo zapažene rezultate.U trenerovoj obitelji on nije jedini koji je naklonjen ovom sportu, čak su tri generacije u njoj razvile istu ljubav prema karateu. I trenerova djeca su svojedobno osvajali velike karataške naslove, kćer je uz to i položeni karate sudac, a njezina kći se aktivno bavi karateom već 5 godina."Otac,nono,muž,pedagog i prijatelj" - tako za našeg trenera kaže njegova kćer Mia."Moj otac je moj ponos..godinama radi sa djecom i mislim da je među njima najsretniji.Kako god se ponaša prema djeci u klubu, takav je bio i prema nama doma. A boljeg nikad ne bi mogla poželjeti "nastavila je Mia, te dodala:"Ima djece koja u njemu vide ikonu, te sami spriječavaju nasilje vani zato jer njihov trener to ne odobrava. Plemenitost i sportski duh su uvijek bili na prvom mjestu." Razne bi se priče tu mogle nadodati ali u jedno smo sigurni: sport je neophodan u razvoju djece.
I zato ovim putem poželimo ovom našem malom klubu, treneru Zoranu i svim njegovim polaznicima još puno uspjeha.

 

Prilog: Pero Vidaković
Fotografije:arhiva kluba

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn