Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U Supetru je tijekom vikenda, u organizaciji Crvenog križa Brač, održan 5. po redu humanitarni malonogometni turnir ''4 kvarta za Bračke pupoljke''.

Ovo je prvi put da se turnir održao u formatu sa tri kategorije – djeca od I. do IV. razreda, od V-VIII. razreda, te odrasli. Nastupale su tradicionalno ekipe Bronxa, Glavice, Pašika i Plive, a sav prihod od prodanog jela, pića, ulaznica i od sponzora otišao je za Udrugu roditelja djece sa poteškoćama u razvoju ''Brački pupoljci''.

Turnir je započeo u petak, 5.5.polufinalima dječjeg dijela, uz prisustvo gotovo 100 djece podijeljenih u 2 kategorije te 8 momčadi kvartova.  

Nakon polufinala slavile su ekipa Bronxa i Glavice u kategoriji I-IV. razred, te ekipe Glavica (Glavica – Bronx 6:2) i Pašike u kategoriji V-VIII. razred. I dok je Bronx sa uvjerljivih 6:2 pobjedio Plivu, posebno je zanimljiva bila utakmica ekipa Gavice i Pašika u kategoriji I-IV. razreda, a koja je odlučena nakon šesteraca. Posebno se obranom šesterca istaknuo Niko Duvnjak, koji pobjedničkim šestercom donosi Glavici finale.

Subota je bila rezervirana za finala svih kategorija, a započela je utakmicom kategorije I-IV. razreda između Bronxa i Glavice, a u kojoj nije bilo pobjednika nakon regularnog dijela, pa se sukladno pravilima, pristupilo izvođenju šesteraca. Pobjednički zgoditak za momčad Bronxa postigao je Noa Vušković – Cima, a uslijedilo je veliko slavlja igrača i navijača.

Uslijedila su polufinala odraslih, u kojima su sa 6:2 slavili igrači Glavice protiv Plive, te sa 5:1 igrači Bronxa protiv Pašika. Spomenimo kako su turnir obilježili brojni izostanci, pa tako zbog ozljeda i odsutnosti nije bilo (po)najboljih bračkih (malo)nogometaša – Mate Roića, Iva Pruga, Petra Rendića, Nikše Juričevića Galla i drugih.

U finalu kategorije od V-VIII. razreda, odigranom u dvorani ''La škatula'' zbog kiše, momčad Gavice slavila je nakon šesteraca sa ukupnih 8:6. U regularnom dijelu Pliva je vodila sa 5:1, ali uporni igrači Gavice, predvođeni fanatičnim vratarom Maksom Duvnjakom dolaze do poravnanja, a potom i do slavlja nakon šesteraca.Finale turnira, ali i cijele akcije odigrali su momčadi Bronxa i Glavice, a utakmicu je obilježila velika borbenost jednih i drugih kako bi došli do naslova pobjednika. U regularnom dijelu Bronx je poveo sa 2:0, Glavica se vraća na 2:2, Bronx opet vodi sa 3:2, ali Glavica još jednom izjednačava i odvodi susret na još jedno rješavanje šestercima. Za Bronx pogađaju Stipe Jakšić – Čumeta i Paul Žuvić, dok je za Glavicu precizan Marko Marinović –Markić. Za pobjedu Bronxa zapucao je Toni Mladineo, ali njegov udarac ''ala Panenka'' odlazi preko gola.
U raspucavanju Stipe Jakšić – Čumeta pogađa za Bronx, a udarac Vice Matasa brani Nikola Martinić – Peruzo za veliko slavlje Bronxa i prvu pobjedu u 5 turnira.Po završetku podijeljene su i individualne nagrade:
Boca plina – Nikola Martinić – Peruzo
Šminker bez pokrića – Paul Kusanović
Prva šponda grada – Toni Mladineo
Ljubimac publike – Ante Rendić

Najljepše geste vidjeli smo ipak od djece. Momčad Bronxa, pobjednici u kategoriji I-IV. razred, darovali su svoj pehar pobjednika za udrugu ''Brački pupoljci'', dok je momčad Glavice, pobjednik u kategoriji V-VIII. razred svoj pehar pobjednika darovala Ljubimcu publike, Anti Rendiću.

Čestitke svima!

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn