Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Pored nesnosnih vrućina kakve se odavno ne pamte, supetarski su radioamateri odradili dva UKV natjecanja s Vidove Gore.

 

 

 

Početkom srpnja, 1. i 2. uspjeli su ostvariti dosta dobar rezultat u natjecanju Hrvatski ljetni UKV kup s odrađene 94 veze, odnosno 35387 bodova, što im je u ukupnom plasmanu u kategoriji klubova donijelo 11. mjesto. Najdulja veza bila je s češkim radioamaterom OK7O i to 778 kilometara.

Za ovaj dobar rezultat zaslužni su mladi operatori Josip 9A3EMJ i njegov ''kopilot'' Dario 9A1CFN, uz asistenciju starijih operatora Tina 9A7DTH i Ivice 9A2BW.

Drugo UKV natjecanje pod nazivom '' Otok Ivanić 2017'' odrađeno je 16. srpnja, a glavni su akteri bili Jerko 9A3AJV i Ivica 9A2BW. U vremenskom razdoblju od svega 4 sata uspjelo se odraditi zadovoljavajućih 28 veza, što je donijelo 8730 bodova i solidno 10. mjesto u kategoriji klubova. Ostvarena je vrlo daleka veza sa stanicom OK2YT i to 635 km odnosno bodova.

Kako se radi o trening natjecanjima možemo reći da su rezultati zadovoljavajući.

6. kolovoza je naredno natjecanje pod nazivom ''ALPE-ADRIA VHF Contest'' na koji će izaći malo ozbiljnija ekipa.

Zaželimo im dobar rezultat.

 

 

Prilog i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.