Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Završeno je prvo Svjetsko prvenstvo u branju maslina koje se proteklih dana održavalo u Postirima. Uz reprezentaciju Hrvatske sudjelovale su reprezentacije Italije, Slovenije, Grčke, Crne Gore, Mađarske, Francuske, Nizozemske i Novog Zelanda.

 

 

 

Naša reprezentacija koju čine Ivana Gospodnetić, Zoran Gospodnetić iz Dola te Sanda Gilić i Tonko Škarić iz Postira, bila je najbolja te su im na završnoj svečanosti u hotelu Pastura podijeljena odličja.

Pobjedničke medalje izrađene od bijelog bračkog kamena uručio im je župan Blaženko Boban, izaslanik predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića koji je obećao svesrdnu pomoć Splitsko-dalmatinske županije u organizaciji ovakvog natjecanja te je svima uputio čestitke na dobro odrađenom poslu.

Rezultati berbe po reprezentacijama su: Hrvatska 107,6, Nizozemska 86,4, Mađarska 84,4, Novi Zeland 82,4, Crna Gora 77,4, Grčka 75,4, Italija 62,6, Slovenija 54, Francuska 31,4 kg.

Svi sudionici Prvog svjetskog prvenstva u branju maslina dobili su na poklon bocu maslinovog ulja koje je napravljeno od maslina koje su ubrali svojom rukom s ugraviranim logom natjecanja te zahvalnice u znak sjećanja.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.