Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Mali sportaši Supetra su u organizaciji SD ZVRK i suradnji s drugim sportskim klubovima Supetra, prošlog su vikenda sudjelovali na 4. Međunarodnoj dječjoj olimpijadi u Herceg Novom u Crnoj Gori.

 Dječja olimpijada je takmičenje malih sportaša, polaznika univerzalnih sportskih škola koje se bave svestranim razvojem djece mlađeg školskog uzrasta a supetrani su već četvrtu godinu sudionici takvih natjecanja organiziranih u Bolu no ovo je prvi put da su nastupili izvan granica Hrvatske.  

Ova dva natjecateljska dana u Herceg Novom ostati će ekipi Malih sportaša Supetra (godišta 2006.-2012) u predivnoj uspomeni. Branile su se boje ne samo Supetra, već i hrvatskog sporta, nastupima u tri vještine i to u konkuranciji od čak 550 malih natjecatelja okupljenih u 12 timova  iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Naša djeca su uspješno prezentirala svoja znanja i sposobnosti i ukupan rad supetarskih sportskih trenera i učitelja na svestranom sportskom razvoju a svojim su zalaganjem, trudom, sposobnostima i sportskim uvelike doprinijeli osvojenom 5. mjestu ekipno, između 12 sportskih timova iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.


Od tri kluba s područja naše županije bili su najuspješniji s osvojenih 6 medalja u disciplinama sprint i poligoni spretnosti te koordinacija, što govori puno o radu i uspješnosti na tom području.

Od ekipe Malih sportaša Supetra najviše su se istaknuli Niko Šolić (2006. god.) koji je osvojio zlatnu i srebrenu medalju, Josip Martinović (2006. god.) srebrnu, Lea Poklepović  (2008. god.) zlatnu i brončanu medalju, te Tomislav Radolfi  (2010. god.) brončanu medalju.

Odlazak na samo natjecanje bio je zaista veliki podvig, iziskivao je od svih poseban napor a osobito od djece, ali uspjeh je vidljiv i zaista vrijedan pažnje i uvažavanja.

Čestitamo!

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.