Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Mali sportaši Supetra su u organizaciji SD ZVRK i suradnji s drugim sportskim klubovima Supetra, prošlog su vikenda sudjelovali na 4. Međunarodnoj dječjoj olimpijadi u Herceg Novom u Crnoj Gori.

 Dječja olimpijada je takmičenje malih sportaša, polaznika univerzalnih sportskih škola koje se bave svestranim razvojem djece mlađeg školskog uzrasta a supetrani su već četvrtu godinu sudionici takvih natjecanja organiziranih u Bolu no ovo je prvi put da su nastupili izvan granica Hrvatske.  

Ova dva natjecateljska dana u Herceg Novom ostati će ekipi Malih sportaša Supetra (godišta 2006.-2012) u predivnoj uspomeni. Branile su se boje ne samo Supetra, već i hrvatskog sporta, nastupima u tri vještine i to u konkuranciji od čak 550 malih natjecatelja okupljenih u 12 timova  iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Naša djeca su uspješno prezentirala svoja znanja i sposobnosti i ukupan rad supetarskih sportskih trenera i učitelja na svestranom sportskom razvoju a svojim su zalaganjem, trudom, sposobnostima i sportskim uvelike doprinijeli osvojenom 5. mjestu ekipno, između 12 sportskih timova iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.


Od tri kluba s područja naše županije bili su najuspješniji s osvojenih 6 medalja u disciplinama sprint i poligoni spretnosti te koordinacija, što govori puno o radu i uspješnosti na tom području.

Od ekipe Malih sportaša Supetra najviše su se istaknuli Niko Šolić (2006. god.) koji je osvojio zlatnu i srebrenu medalju, Josip Martinović (2006. god.) srebrnu, Lea Poklepović  (2008. god.) zlatnu i brončanu medalju, te Tomislav Radolfi  (2010. god.) brončanu medalju.

Odlazak na samo natjecanje bio je zaista veliki podvig, iziskivao je od svih poseban napor a osobito od djece, ali uspjeh je vidljiv i zaista vrijedan pažnje i uvažavanja.

Čestitamo!

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn