Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Priča o povaljskoj Fortuni je očigledno postala priča u nastavcima. Načuli smo da se na krajnjem istoku našeg otoka ponovno nešto kuha i slijedeći taj šušur, ponovno smo se javili Tonču Zlataru pokretaču i dobrom duhu udruge i zamolili ga da nam u kraćem intervjuu kaže što je nova kod njih, dokle su došli u ostvarenju svojih planova i koji su im novi ciljevi.

 

 Zadnji put kad smo pisali o Fortuni spominjali smo potpisivanje ugovora o sportskoj i poslovnoj suradnji sa Split Tommy-jem i pokretanje projekta „NIŠTO IMA I U NOGAMA“, koliko ste odmakli u tome?

Nakon odigranih prijateljskih utakmica sa Splitom u kojima smo vidili da imamo ono nešto prijavili smo momke u Hrvatsku kadetsku ligu i na koncu osvojili treće misto iza Tommyija i Olmissuma a ispred Hrvatskog dragovoljca i Mejaša.

Zadovoljni ste postignutim?

Jako, ovo je tek početak... rezultat tu i nije toliko bitan koliko mogućnost da se osjeti igra s elitom i puno toga nauči.

A što je s projektom „Ništo ima i u nogama“ kojeg ste nam prošli put najavili?

Paralelno s ligom smo radili na projektu „Ništo ima i u nogama“ kojem je cilj kroz ozbiljnu školu malog nogometa dat mladima još jedan razlog za ostanak na otoku. Želja nam je pokazati široj društvenoj zajednici da činjenica da živimo na otoku ne mora biti razlog da budemo zakinuti za vrhunski trening ili sportski događaj.

Za početak organizirali smo grupe kadeta i Juniora koje ćemo kroz ljeto uigrat za nastupe u kadetskoj i juniorskoj ligi.
Odradili smo i prijateljske utakmice s pionirima protiv vršnjaka iz Split Tommyja u Spaladium areni gdje smo poraženi 8-6 te na Gripama s porazom od 3-1. S obzirom da smo biili nekompletni i imajući u vidu realnu snagu protivnika više smo nego zadovoljni rezultatima. Zadovoljni smo i gostovanjem juniora u Vrgorcu protiv istoimenog protivnika. Na prvoj utakmici bračkih juniora u malom balunu, nakon poprilično zahtjevnog putovanja poraženi smo 8-4 od ekipe koja je tek porazom u zadnjem kolu svoje lige ostala bez nastupa na državnoj završnici.
Parirali smo im vrlo dobro i to ekipa koja je prvi put nastupila zajedno, bez ijednog treninga... pokazali su momci srce, volju i talent i taima potvrdili da u njih treba uložit maksimalan napor.Kako rad škole trenutno izgleda?

Trenutno radimo jedan trening tjedno pod paskom našeg proslavljenog malonogometnog reprezentativca i trenera Pjera Malvasije. Radili bi i više ali naš rad koordiniramo sa radom naših dvaju bračkih nogometnih klubova, supetarskim Jadranom i postirskim Sardijem i njihovim obvezama u ligama velikog nogometa. Plan je dakako intezivirati naše treninge tijekom ljeta i njihove zimske natjecateljske stanke.Načuli smo da užurbano radite na novim sportskim sadržajima u Povljima?

U pravu ste, uz spomenuti sportski rad jako smo angažirani i na rekonstrukciji naše dvorane u Povljima koja će nam omogućiti treninge po lošem vremenu. Kad ga konačno posve privedemo svrsi taj će se prostor (koji je ujedno i jedina velika sala u mjestu) moći koristiti i za druge sportove te kulturne i društvene sadržaje i događanja. Još nam je ostala postava parketa i opremanje. Upravo smo pokrenuli akciju za prikupljanje sredstava za rekvizite koja teče jako dobro i uz pomoć koje ćemo nadam se nabavit koševe, branke, mrežu za odbojku, stol za stolni tenis i lopte za igru. Bit će to lijep prostor za djecu, mještane i naše goste.Mjesec svibanj bit će za vas prepun sportskih događanja?

Da, bliži se 1. svibnja i tradicionalni balotaški turnir mještana na kojem mogu sudjelovati muški, žene i djeca ma svi koji imaju rodbinske veze s Povljima kao i radnici u povaljskim firmama. Taj turnir postao je jedno veliko okupljalište mještana i njihovih gostiju koje kao i uvijek očekuje pjat tradicionalnog fažola i poneki domaći kolač.U svibnju, točnije 12.5. po prvi put ćemo organizirati i Fortuna futsal cup. Ovaj veliki futsal turnir u kategoriji kadeta odigrat će se u Supetarskoj sportskoj dvorani 12.5. uz potvrđeno sudjelovanje renomiranih ekipa Olmissuma, Split Tommy-a i Vrgorca. Na ovom turniru prvi put ćemo biti domaćini u svojoj dvorani u kojoj se zbog propozicija natjecanja do sada nismo se mogli natjecati. Bit će to ujedno i opraštanje dijela momaka od kadetskog uzrasta kao i prigoda da javnosti predstavimo neke nove "tiće".

Zvuči zaista uzbudljivo, neka poruka za kraj?

Nadamo se da će naši Bračani shvatit poantu i veličinu ovog turnira i napunit dvoranu. Pune tribine i glasna podrška njihovoga svita bila bi tim momcima najveća nagrada za njihov rad i trude koje su uložili da do ovoga uopće dođe a publika će zauzvrat, u to nimalo ne sumnjam, dobiti pravi malonogometni spektakl.
Koristim prigodu da na kraju zahvalim svim ljudima koji su voljni pomoći naš rad i djelovanje.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.