Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nije bilo većeg svjetskog sportskog natjecanja u kojem nisu bili uključeni radioamateri cijelog svijeta, a koji su na sebi svojstven način doprinijeli tim svečanim događajima.

 

 

 

Sjetimo se samo Brazila i RIO 2016, EURO 2016 u Francuskoj, Zimske olimpijske igre SOCHI 2017, te niz rukometnih vaterpolo i tenis prvenstava kojom prigodom su radioamateri tih zemalja izdavali prigodne diplome za određeni broj održanih radio veza sa gradovima domaćina.

Članovi radio kluba Vidova Gora su na svim tim spektaklima osvajali prelijepe diplome, pa će tako i ove godine pokušati ostvariti što više istih.

U vremenskom periodu od 1. lipnja do 15. srpnja potrebno je za svaku diplomu odraditi određeni broj veza, s nekom od ruskih radio stanica iz gradova gdje se natjecanja održavaju, a diploma ima ni više ni manje nego 30.
Za osvajanje najlakše diplome potrebno je minimalno pet veza, a za Football 2018 - radio marathon - gold čak 500 veza s ruskim radioamaterima.

Osim ruskih radioamatera uključene su i zemlje učesnika ovog svjetskog natjecanja, pa se tako radioamateri Hrvatske javljaju pod pozivnom oznakom 9A18FWC.

Naši mladi natjecatelji su od prvog dana početka svjetskog prvenstva krenuli u ''lov'' pa su tako pojedinci već osvojili preko 80 veza. Prednjače Toni i Dominik dok će se ostali uključiti nakon završetka škole i podjele svjedodžbi.

Kakav će uspjeh biti na kraju ostavimo za sljedeću reportažu.

Prilog: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.