brac online

U našim stalnim osvrtima na našu nadarenu, pametnu, uspješnu mladost došao je evo red na jedno splitsko, ali srcen zapravo naše, bračko, pučiško 'dite'.

 

 Rino Stapić se sa svog Mlatinjega brda, u Gibraltaru popeo na najviše postolje prvaka evrope u judu okitivši se na europskom prvenstvu za policajce zlatnom medaljom u svojoj kategoriji.

Rino je rođen 1975. godine u Splitu, po svojoj majci je Pučišćanin, višegodišnji je hrvatski judo reprezentativac. Nakon završene Srednje turističke škole upisuje se na Fakultet prirodoslovno matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu - studijsku grupu Fizička kultura. Diplomirao je 2003. godine. Nosilac je crnog pojasa četvrti dan i cijelim tijekom školovanja aktivno se bavi judom u judo klubu Student iz Splita, prošavši pritom sve starosne kategorije kao uspješni natjecatelj i višegodišnji reprezentativac Republike Hrvatske.


Radio je četiri godine kao trener u judo klubu Student Split i četiri godine u Ragbi klubu Nada iz Splita kao voditelj Ragbi škole. Obavljao je funkciju izbornika hrvatske ragbi reprezentacije U-16, te je i kao igrač nastupao za seniorsku momčad Ragbi kluba Nada. Obavljao je funkciju tajnika Judo saveza splitsko-dalmatinske županije. Obavljao je šest godina dužnost izbornika svih kadetskih judo reprezentacija Hrvatske. Koautor je brojnih znanstvenih radova.
I na kraju, no ne i najmanje važno suprug je i otac dvoje djece koji u Splitu radi kao pravosudni policajac i voditelj je nastave borilačkih vještina.

Čestitke Rino!

 

 

 

Izvor: FB / Pučišća

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.