Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer je odigravanjem prigodnog malonogometnog turnira i službeno u rad puštena sportska dvorana u Povljima.

 

 

 

Plod je to gotovo dvogodišnjeg planiranja i rada tamošnjeg športskog društva Fortuna. Prema riječima njihovog spiritus movensa Tonča Zlatara u trenutku kad je početkom godine skupština društva donijela konačnu odluku da se krene u potpuno uređenje nogometnog igrališta kod crkve i obnavljanje dvorane u mjestu nitko od njih nije ni slutio da će sve zacrtano odraditi u ovako kratkom roku a posebice ne dvorana koja je bila "zrela" za rekonstrukciju doslovce od poda do krova jer u njoj ništa nije dirano ni obnavljano dobrih trideset godina.

Rekonstrukcija je bila temeljita i sveobuhvatna: obnovljeno je krovište, promijenjeni svi prozori, električne i vodovodne instalacije, uvedene telefonske i internet linije te kablovi za video nadzor, postavljen novi strop i dvoranski parket. Čitava je zgrada prije toga hidroizolirana uz uređenje sustava odvodnje oborinskih voda.

Radovi na uređenju same dvorane i njenih pomoćnih prostorije vrijedili su oko milijun kuna a njihovo izvođenje bilo bi nemoguće da u kompletan projekt nije uskočila općina Selca prepoznavši na vrijeme njegovu važnost za mještane a posebice mladost Povalja. Dio sredstava prikupili su i sami Povljani prikupljanjem donacija i vlastitim volonterskim radom.

Konačno opremanje i puštanje u rad ove dvorane pomoći će i nastavku projekta “Ništo ima i u nogama“ i nastojanju članova športskog društva Fortuna da što veći broj djece i mladih zadrže na otoku pružajući ima kvalitetan prostor za trening, tjelovježbu i razonodu.

Dvorana je trenutno opremljena za igranje na "male branke" i stolni tenis a u pripremi je postavljanje koša za basket te mreže za odbojku i bagminton, ozvučena je, pa je pogodna za održavanje plesnih priredbi, predstava i sličnih manifestacija.

Upravljanje dvoranom uz suglasnost Općine Selca vodi Š.D.Fortuni Povlja, njeno korištenje za sada je besplatno a za rezervaciju termina treba se javiti na mob. 099 316 6657 (Zlatar Tonči).

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.