Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Neposredno pred početak srednjoškolske i akademske godine upriličen je sastanak supetarskih radioamatera koji su ovaj zanimljiv hobi započeli upravo u ovom radio klubu prije skoro desetak godina. Do danas su ostali aktivni članovi Vidove Gore, a svaki dolazak u Supetar iskoriste da povire u prostorije neke od sekcija gdje su proveli lijepe i zanimljive trenutke.

 

 

Iako je ideja o zajedničkom druženju došla malo prekasno, jer su mnogi zbog ispita morali otići malo ranije, pozivu su se odazvali Niko Kušeta 9A3CVN, Josip Martinović 9A3EMJ i Damir Lukšić 9A3CVS dok su se iz Zagreba javili Alvin Alić 9A3CTK, Jadran Đujić 9A3CDJ, Viktor Bronzović 9A3CVR i Marin Đujić 9A3CVT. Od supetarskih starijih operatora svoj je nedolazak opravdao Tonči Franulić 9A3ETF.

Tako smo u razgovoru doznali da je Niko upisao već drugu godinu medicine u Zagrebu, Josip je na FESB-u u Splitu, a Damir u Rijeci na Tehničkom fakultetu, također druga godina. Viktor je izabrao mehatroniku i odletio za Zagreb.


Tonči će nakon četvrtog razreda vjerojatno poći stopama svojih prijatelja radioamatera i upisati neki tehnički fakultet, a u srednjoškolskim klupama čeka svoju priliku još desetak kvalitetnih radio operatora da nakon završene škole uskoče u neki od fakulteta.

Već početkom listopada kreće zimski tečaj za nove radiooperatore P razreda. Dobra tradicija se ne prekida dokle god ima interesa. Radiotehnika ostaje uvijek interesantna i izazovna.

Nakon ove ''starije'' posjetit ćemo uskoro i srednju generaciju radioamatera koji su trenutno u srednjoškolskim klupama. O tome uskoro na ovim stranicama.

 Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.