Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Pred sam kraj tekuće godine članove mladog radiokluba Brač obradovao je neočekivani poklon. Iz Hrvatskoga radioamaterskog saveza stigle su dvije plakete, s pozivnom oznakom 9A1CPB. Zaslužili su ih osvajanjem dva prva mjesta u radioamaterskim natjecanjima u organizaciji Saveza.

 

 

Članovima kluba posebno je draga plaketa za prvo mjesto u Kupu Jadrana, jer je u tom natjecanju svoj doprinos dalo više članova kluba koji su zaista dali sve od sebe da njihov klub nadmaši ostale sudionike. Među njima se najviše ističe Tomislav Kelava (9A4W) iz Supetra koji je i sam prvak u kategoriji "Jedan operator".

I 2018 godina bit će berićetna. Očekuju se službene potvrde nekoliko dobrih plasmana u međunarodnim natjecanjima Tomislava Kelave (prvo mjesto u svijetu i još jedno u Europi) i Petra Strujića iz Pučišća (treće mjesto u Europi).

Valja reći da se sve to odradilo i osvojilo s vrlo skromnom opremom, najviše uređajima i antenama vlastite proizvodnje i iz vlastitih sredstava članova kluba. A kako se čini, već iduće godine bi pučiški radioamateri mogli svoj otok malo podebljati na karti svijeta. Nadaju se dovršiti radove na lokaciji s koje rade i malo ozbiljnije uzburkati radio valove...

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.