Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Siječanj je mjesec kada se radioamateri više zadržavaju na kratkim valovima pa obiluje zanimljivim natjecanjima.

 

 

 

Naši su se digitalci potrudili i odradili dva natjecanja u RTTY modu i to američko ARRL RTTY i britanski BARTG SPRINT RTTY. Rezultati naravno još nisu poznati, a bit će tek za mjesec dana obzirom da se radi o svjetskim natjecanjima. Odrađen je i Zimski kup, jedan od tri natjecanja u organizaciji Hrvatskog
radioamaterskog saveza, iza kojeg slijedi ljetni HR Kup, te najzanimljiviji KUP Jadrana u mjesecu listopadu.

Zbog odsutnosti većeg broja radiooperatora u Zimskom kupu radile su samo dvije klupske stanice i to 9A1CFN s operatorima Tonijem i Dominikom i 9A7B s operatorom Ivicom 9A2BW i Tinom 9A7DTH. Moramo pohvaliti ova dva mlada operatora jer su osvojili dvostruko više bodova nego u Kupu Jadrana i zaslužili status množitelja, pa je tako ukupan broj osvojenih bodova udvostručen.

Prema neslužbenoj rang listi Radio klub "Vidova gora" nalazi se trenutačno na 9. mjestu, no treba počekati konačne rezultate. 

 

Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.