brac online

'Mental Maestro' Alberto Castellani održat će na dan finala WTA turnira u Bolu, besplatni seminar o treningu uma.

 

 



Prije nego je krenuo u osvajački pohod na 20 Grand Slam naslova, Roger Federer potražio je pomoć sportskog psihologa kako bi pronašao mir svojih mislidok je na terenu. Simona Halep imala je pomoć sportskog psihologa prije nego je konačno osvojila svoj prvi Grands Slam. Andy Murray učinio je isto i stigao do prvog mjesta na svijetu. Brojni drugi tenisači kao što su Fabio Fognini, Carla Suarez Navarro i Dominika Cibulkova također su otvoreno govorili o važnoj ulozi koju su profesionalci imali u popravljanju njihove ‘mentalne igre’. 

Teniska federacija SAD-a uvela je i posebnu sekciju za sportsku psihologiju s ciljem boljeg razvoja igrača od najranije dobi. S razlogom svjetska sportska javnost odavno već tvrdi  kako je trening uma podjednako važan kao i kondicija i tehnika igre.


WTA Croatia Bol Open i Središnji državni ured za šport pozivaju na besplatni seminar na temu treninga uma kod profesionalnih sportaša, koju će osobno održati Alberto Castellani, predsjednik Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) odnosno Svjetske organizacije profesionalnih teniskih trenera. U teniskim krugovima poznat po nadimku “mental maestro”,  ujedno i vrhunski trener, Alberto Castellani razumije ulogu trenera i ‘mentalnog fitnessa’ koji je ključan za uspjeh sportaša na svim nivoima sportske karijere, kao i koje tehnike primjenjivati u različitim fazama meča.

Besplatni jednodnevni seminar o mentalnom treningu namijenjen je profesionalnim trenerima i onima koji razvijaju trenersku karijeru. Tehnike i znanja koja će ugledni predavač predstaviti, korisna su i primjenjiva ne samo u tenisu već i u drugim sportovima. Seminar se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela u čemu će mu pomoći i dva profesionalna sportaša.Svim sudionicima edukacije po završetku će biti dodijeljena potvrda o sudjelovanju, odnosno certficate of attendance of ISMCA (International Sport Mental Coach Association).

Polaznicima edukacije osigurane su i ulaznice za finalni meč WTA CROATIA BOL OPENA, uključujući i koncert Nine Badrić te nastup Lole Astanove.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.