brac online

Projekt “Ništo ima i u nogama“ kojim se udruga Fortuna Povlja bori za boljitak djece i mladih otoka Brača ovu je natjecateljsku sezonu polučio odlične rezultate.

 

 
U futsal školi Fortune Povlja trenira po dvadesetak kadeta i juniora. Kadeti su nastupali u 1.HMNL za kadete i osvojili 4.mjesto, odigrali su i dva turnira u Splitu i Šibeniku iz serije Croatia cup U17-turnira koji okupljaju nabolje škole futsala u kadetskoj konkurenciji Hrvatske.

Juniori su nastupajući za MNK Konoba Tomić u jakoj konkurenciji 12 ekipa iz Splitske regije osvojili visoko drugo mjesto koje ih je odvelo u doigravanje za odlazak na državnu završnicu. U konkurenciji sa Splitom, Vrgorcem i Herojima iz Vodica zauzeli su četvrto mjesto. i nismu se uspjeli plasirati u završnicu no priznanje njihovom radu došlo je pozivom dva juniora i kadeta na okupljanje za selekciju Dalmacije. Polaznici škole imali su i niz drugih uspjeha od odlaska na državno kadetsko prvenstvo, osvajanja Top tim lige i kupa, nastupa na međunarodnim turnirima gdje se igralo protiv najvećih svjetskih klubova, nastupa u 2.HMNL za Konobu Tomić i nastupa za ekipu Bol u 1.splitskoj ligi.

Uz sve navedeno voditelj škole Malvasija Pjer je kao trener MNK Vrgorca nastupao u finalu seniorskog prvenstva Hrvatske.

Svi ovi rezultati počeli su pokretanjem Ljetne škole nogometa prije tri godine čije se održavanje planira i ove godine uz podizanje na međunarodni nivo. Cilj je povezati domaće momke, ekipu koja dolazi na ljetne praznike i djecu gostiju. Treneri u školi će bit Pjer Malvasija, Boško Botica, Mate Roić i Ante Mandić a ovu se godinu kao dio obuke planira organizirati i kamp za golmane.

Lijepo je vidjeti kako se neko trudi učiniti našu djecu sretnom u vremenu kad je trend odlazak s otoka.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.