Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Treći vikend lipnja datum je održavanja najznačajnijeg natjecanja za radioamatere koji rade na opsegu 50 MHz.

 

 

 

 

Među mnogima na tom se radioamaterskom opsegu i ove godine u natjecanju okušala i malobrojna ekipa radiokluba BRAČ iz Pučišća. Premda koristeći skromnu opremu i antenu vlastite proizvodnje, Petar Strujić i Tomislav Kelava su kako se čini osigurali prvo mjesto u konkurenciji postaja iz Hrvatske. Zna se čuti kako je "što južnije - to tužnije", ali u ovom natjecanju vrijedi upravo obratno. Južnije lokacije u pravilu znače i bolje rezultate u europskim okvirima.

Ništa za to - pučiška ekipa je pokazala da im u hrvatskim okvirima za sad nema premca, a naredne godine će se i mnogi drugi dobro zamisliti kad čuju signale 9A0BR na ovom opsegu.

Naravno - ovo "BR" na kraju pozivne oznake znači BRač:-))Tekst: Petar Strujić 9A9RR

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.