Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Sinoć je u Dvorani Hrvatskog skupa pred brojnom i zainteresiranom publikom predstavljena knjiga „Brač Bourgogne: priča o kamenu“. Knjiga je izdana kao jedan od ostvarenih projektnih rezultata zajedničkog dvogodišnjeg projekta „Brač Bourgogne: Priča o kamenu“ dviju pučiških škola, Osnovne škole Pučišća i Klesarske škole, te dvije francuske škole iz Dijona.

Na festivalu književnosti i umjetnosti KaLibar, koji se od 21. do 23. rujna održavao u Zadru, predstavilo se dvoje autora s Brača.

U operi „Krunidba Popeje“ talijanskog skladatelja Claudija Monteverdija, čiju 450. obljetnicu rođenja obilježavamo ove godine, a koja će otvoriti ovogodišnji ciklus Umjetnost bez granica nastupit će i naša supetarka Ani Škorić.

Početak jeseni je u supetarskom radio klubu zabilježen po podjeli niza priznanja i plaketa za osvojena mjesta u kratkovalnim natjecanjima tijekom ove i prošle godine kao i vrijedna priznanja Hrvatskog radioamaterskog saveza dvojici starijih članova.

Večeras je u Zagrebu, u Gliptoteci Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti, izložbom „Pustinja Blaca kulturni krajolik“ svečano otvorena manifestacija „Dani europske baštine u Hrvatskoj 2017.“

Programi 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koja traje već tri mjeseca, polako ulaze u završnicu. Ove srijede 20. rujna, Boljani i gosti koji su još u Bolu, moći će se na rivi zabaviti na popularnoj fešti srijedom, dvanaestoj po redu Bolskoj litnjoj noći.