Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

PROLJETNA LIKOVNA RADIONICA U BOLUU „Galeriji umjetnina Branislav Dešković „ u srijedu i četvrtak održana je proljetna likovna radionica pod nazivom “Primijenjena apstrakcija” koju je vodio kustos Galerije mag. slikarstva Tino Vuković.

 

 

Radionica je organizirana u suradnji s Osnovnom školom Bol, tema joj je bila apstraktna umjetnost inspirirana slikama Ede Murtića, Šime Perića i Joška Eterovića koje su izložene u stalnom galerijskom postavu.


Djeca su se uz Tinovu stručnu pomoć zaputila stopama ovih vrhunskih slikara koristeći neke od slikarskih tehnika i metoda kojima su se i oni služili.

Uz glazbu i dobro raspoloženje djeca su pronašla i neka nova i originalna likovna rješenja. Slikarske boje bilo je posvud, a galerija je izgledala baš kao pravi atelje nekog apstraktnog umjetnika.
Perićevi, Murtićevi i Eterovićevi apstaktni potezi u dječjoj interpretaciji našli su se na njihovim slikama i velikim pisanicama koji će biti izloženi u aneksu galerije u subotu 4. travnja od 10 sati.

Iz galerije umjetnina Branislav Dešković pozivaju Vas na otvorenje izložbe „Primijenjena apstrakcija“, a sirnice i kolači su također dobro došli.

Fotografije sa likovne radionice pogledajte u galeriji na našoj FB Stranici.

 

 

 

Fotografije: CZK Brać

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.