Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

bracireaNa drugoj večeri 4. izdanja dubrovačkog klapskog festivala Aklapela održanoj sinoć u kazalištu Marina Držića nastupila je i bračka klapa Braciera.

 

 

 

Koncert je počeo u 20.00 sati, a otvorila ga je dubrovačka klapa Subrenum iz Župe dubrovačke, kojoj je ovo već četvrti nastup na Aklapeli. Koncert se nastavio pjesmama ženske klape Armorin iz Zagreba, sudionicima Aklapela 2012. a nakon njih su zapjevali pjevači Bolske klape Braciera, koja se također imala priliku predstaviti dubrovačkoj publici na Aklapeli 2012. godine.

Među klupama i cvijećem dubrovačkih ulica, tradicionalne scenografije festivala Aklapela, na pozornicu su zatim izašle članice ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, a usllijedili su pjevači klape Mriža iz Splita.

Subrenum, Armorin, Mriža, Neverin i Braciera pet je klapa koje su nastupile u kazalištu Marina Držića i time zaokružile svjetovni dio koncerata festivala Aklapela.

Večeras u sklopu festivala slijedi još i koncert sakralne tematike u Dominikanskoj crkvi kao svojesvrsni glazbeni poklon svim Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika. .

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.