Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U radio klubu Vidova gora u tijeku su pripreme za 59. natjecanja  mladih tehničara na školskoj/klupskoj razini.

 

 Školska povjerenstva, odnosno tijela upravljanja udruga, od 31. siječnja do 3. veljače 2017. u osnovnim školama ili udrugama tehničke kulture provode natjecanje na školskoj/klupskoj razini. U toj se aktivnosti već šestu godinu za redom uključuje i supetarski radio klub Vidova Gora sa svojim radioamaterima.

Natjecanje mladih tehničara organiziraju i provode Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, županijski i gradski uredi za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture u skladu s Uputama za provedbu natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u 2017. godini.  

U prvoj etapi koju treba savladati kako bi se steklo pravo na natjecanje na županijskoj razini a kasnije i na državnoj, prijavilo se petero kandidata sa kojima se u posljednje vrijeme inenzivno radilo.   
Tako će se za prolaz u ''polufinale'' natjecati Dario, Jerko, Paulo, Lorena i David, učenici osnovne škole Supetar i članovi našeg radiokluba.

Ispitno gradivo pripremljeno je prema uzrastima natjecatelja a sastoji se kao i do sada od pisane provjere u obliku testa iz područja tehničke kulture, praktičnog zadatka iz elektotehnike te određivanja položaja raznih točaka putem kompasa , crtanja topografskih znakova i drugo.

Usporedno s tim aktivnostima završena je i obuka mladih kandidata za operatore ''P'' razreda pa će tako slijedeći tjedan ispitu pristupiti troje učenika OŠ Supetar i to Halima, Jakov i Mario, svi učenici 6. razreda.

Dobro su počeli i digitalci koji su već u siječnju odradili dva zahtjevna natjecanja. Na svjetskom digi natjecanju BDM RTTY 2017. uspjeli su u velikoj konkurenciji osvojiti drugo mjesto. Za ono prvo nedostajalo je desetak veza, no mladi Jerko, Lorena i David zadovoljni su i time.
Rezultati za drugo američko ARRL RTTY natjecanje znat će se uskoro.

Za sada toliko. O najnovijim događanjima javit ćemo se uskoro.Prilog:  Ivica Pavišić, 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.