Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U radio klubu Vidova gora u tijeku su pripreme za 59. natjecanja  mladih tehničara na školskoj/klupskoj razini.

 

 Školska povjerenstva, odnosno tijela upravljanja udruga, od 31. siječnja do 3. veljače 2017. u osnovnim školama ili udrugama tehničke kulture provode natjecanje na školskoj/klupskoj razini. U toj se aktivnosti već šestu godinu za redom uključuje i supetarski radio klub Vidova Gora sa svojim radioamaterima.

Natjecanje mladih tehničara organiziraju i provode Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, županijski i gradski uredi za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture u skladu s Uputama za provedbu natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u 2017. godini.  

U prvoj etapi koju treba savladati kako bi se steklo pravo na natjecanje na županijskoj razini a kasnije i na državnoj, prijavilo se petero kandidata sa kojima se u posljednje vrijeme inenzivno radilo.   
Tako će se za prolaz u ''polufinale'' natjecati Dario, Jerko, Paulo, Lorena i David, učenici osnovne škole Supetar i članovi našeg radiokluba.

Ispitno gradivo pripremljeno je prema uzrastima natjecatelja a sastoji se kao i do sada od pisane provjere u obliku testa iz područja tehničke kulture, praktičnog zadatka iz elektotehnike te određivanja položaja raznih točaka putem kompasa , crtanja topografskih znakova i drugo.

Usporedno s tim aktivnostima završena je i obuka mladih kandidata za operatore ''P'' razreda pa će tako slijedeći tjedan ispitu pristupiti troje učenika OŠ Supetar i to Halima, Jakov i Mario, svi učenici 6. razreda.

Dobro su počeli i digitalci koji su već u siječnju odradili dva zahtjevna natjecanja. Na svjetskom digi natjecanju BDM RTTY 2017. uspjeli su u velikoj konkurenciji osvojiti drugo mjesto. Za ono prvo nedostajalo je desetak veza, no mladi Jerko, Lorena i David zadovoljni su i time.
Rezultati za drugo američko ARRL RTTY natjecanje znat će se uskoro.

Za sada toliko. O najnovijim događanjima javit ćemo se uskoro.Prilog:  Ivica Pavišić, 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn