Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas je u hotelu Pastura u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice Antonio Rendić Ivanović iz Sutivana i Turističke zajednice općine Postira održana VI. Smotra sirnica otoka Brača.

 

 

 

Osam bračkih mjesta, Postira, Bol, Selca, Supetar, Škrip, Dračevica, Sutivan i Ložišća prijavilo je na ocjenjivanje ukupno dvadeset uzoraka sirnica. Pet članova žirija ocjenjivalo je strukturu, miris, izgled i okus sirnica.

Prema ocjeni žirija ovogodišnji pobjednik je Supetar, slijede Škrip i Sutivan koji dijele drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo Selcima.

Turistička zajednica općine Postira priredila je zabavni program, a sirnice su nakon ocjenjivanja degustirali brojni posjetitelji smotre koji su došli podržati ovu manifestaciju.

Ponosna vlasnica pobjedničke sirnice je Katja Cukrov koja je Supetru priskrbila titulu "Čuvara gastronomske tradicije otoka Brača" i domaćinstvo VII. Smotre sirnica otoka Brača.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn