Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Trolistu najboljih glazbenih događanja ovog ljeta u Supetru uz već najavljeni Voi’Sa festival u srpnju s koncertima Urbana i Elementala i nastupa istinske dive Radojke Šverko početkom kolovoza, pridodajemo i drugo izdanje Brazz festivala koji je najavljen za 14 kolovoza.

 

 

 

Njegovo ovogodišnje izdanje donosi nam koncert dua Filipa Novosela na tamburi i Tihomira Hojsaka na kontrabasu okupljenih pod imenom BOW VS. PLECTRUM, Gudalom protiv trzalice, a virtuozno rušenje glazbenih predrasuda popratit će i Zagrebačka filharmonija.

Iako Bow vs Plectrum nemaju šanse da dostignu ni milimetar popularnosti 2Cellos album im je kudikamo uzbudljiviji i maštovitiji od obrada spomenutog bjelosvjetskog estradnog dvojca. Tihomir Hojsak i Filip Novosel, uostalom, niti ne zvuče kao da namjeravaju krenuti tim putem, mada im je njihov sraz kontrabasa i tambure donio popriličnu količinu hypea otkako im je objavljen album “Gudalo protiv trzalice”.

Bow vs Plectrum je projekt koji je značajan na nekoliko razina. Prvo, još jednom se dokazalo da u glazbi ne postoji “nespojivo”. Kontrabas i tambura spojili su se u ovom etno-jazz eksperimentu, kao da je to normalna, sasvim prirodna stvar koja je samo čekala da je netko prepozna. Drugo, ovo je novi korak ka konačnom skidanju stigme o tamburi kao o svadbarskom instrumentu, koji najbolje zvuči kada su uši natopljene u rakiji. Tambura Filipa Novosela puna je energije, strasti, brzih solaža, jazz improvizacija i etno mistike, tjera na pojačavanje decibela i ruši predrasude s lakoćom. Brazz jazz festival kao i prošle godine prati svojim vizualnim oblikovanjem vrsni slovenski umjetnik Nenad Ciz.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.