Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Svakog utorka u okviru programa Bolskog lita na programu su klasični koncerti. Ovog utorka 11. srpnja u 21.30 sati u crkvi Dominikanskog samostana nastupaju Milena Rajković na klaviru i Predrag Katanić na violi.

 

 

 

Predrag Katanić od 2003. radi kao profesor viole na Univerzitetu ‘Anton Bruckner’ u Linzu, a od 1997. je violist u sastavu Stadler- Quartet te član Austrijskog ansambla za novu glazbu. Rođen u Srbiji, studirao je na muzičkoj akademiji u Beogradu, te na Mozarteumu u Salzburgu u klasi Tomasa Riebla gdje je dobio visoko priznanje Ministarstva kulture.

Milena Rajković rođena je u Nišu, gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu, a visoko obrazovanje stekla je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Skopju. Od 2002. godine na Fakultetu umjetnosti u Nišu predaje klavir. Posljednjih godina se aktivno bavi i koncertnom djelatnošću. Održala je veći broj koncerata u Srbiji i inozemstvu.

Program:

Johann Sebastian Bach
Iz Partite II d-Moll, BWV 1004: Ciaccona / From Partite II d-Moll, BWV 1004: Ciaccona

Benjamin Britten
Lachrymae: reflections on a song of Dowland, op. 48 za violu i glasovir / reflections on a song of Dowland, op. 48 for Viola and Piano

Franz Schubert
Sonata za violu i glasovir „Arpeggione“ D821 / Sonata for Viola and Piano „Arpeggione“ D821

Carl Maria von Weber
Andante und Rondo Ungarese za violu i glasovir J. 79 / Andante und Rondo Ungarese for Viola and Piano J. 79

Ulaz na klasične koncerte u crkvi Dominikanskog samostana je besplatan.
Ciklus klasičnih koncerata utorkom dio je stalnog programa Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koja se održava do kraja rujna.
Organizator Bolskog lita je Centar za kulturu Općine Bol.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn