Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Otvorenje izložbe akademskog kipara Zlatka Drpića „Iščekivanja ... u sjećanju na oca“ u njegovim rodnim Pučišćima u nedjelju  u dvorani „Porat“ izazvalo je veliki interes Pučišćana i njihovih gostiju.

 

 

Gospodin dr. Tonči Šitin nam je predočio svu kompleksnost Zlatkova umjetničkog značaja, uvaženi tenor, operni prvak HNK Osijek Domagoj Dorotić uz klavirsku pratnju gospođe Marine Pletikose priuštio je Pučišćanima i njihovim gostima nezaboravnu izvedbu AVE MARIE Johanna Sebastiana Bacha i Charlesa Gounoda. Bila je to krasna večer za pamćenje u koju nas je nadahnuto uvela Maja Martinić ističući kako je „Zlatko ovako usadio, parafrazirala bih pjesnikinju Nevu Kežić, bokun srca u našu valu krcatu sunca.“
Izložba se može pogledati svaki dan do 17. 08. 2017. od 20 do 22.30 sati.

„Bokun srca u našu valu krcatu sunca“ ostavio je sinoć (7.08.), pred mnogobrojnom publikom, u dvorani „Porat“ i dr. sc. Domagoj Vidović na predstavljenu svoje knjige „O rodu jezikom i pokoja frašaka“. U uvodnoj riječi ravnateljica Narodne knjižnice „Hrvatski skup“ Zorka Martinić nazvala je Domagoja Vidovića bogatim i sretnim čovjekom jer ima dva zavičaja Neretvu- Metković i Brač-Pučišća te zbog uspješng spajanja svog zanimanja i ljubavi prema jeziku, rodu i zavičaju čemu svjedoči upravo knjiga „O rodu jezikom i pokoja fraška“. Ništa manje nisu ni Pučišća bogata i sretna budući imaju Domagoja kojemu su usred srca.

Knjigu, ali i autora predstavila je naša uvažena znanstvenica dr. sc. Milica Mihaljević, znanstvena savjetnica u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Izabrane tekstove iz knjige koje govore o Pučišćanima izražajno je čitala Josipa Martinić te izazvala smiješak, ali i pokoju suzu. Sparnu i toplu večer pjesmom je osvježila pučiška klapa VOLAT.
Ova, kako ju je nazvao autor, njegova „najpučiškija“ knjiga ovim je predstavljanjem (a predstavljena je već u Metkoviću, Ravnom, Splitu, Pločama, Zagrebu i Dubrovniku) u Pučišćima istakao je autor, na neki način potvrđena.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.