Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Pred samo otvaranje Brač Film Festivala sutra u Ljetnom kinu Supetar u 21,30 Marijana Marinović predstavit će nam svoje fotografije objedinjene u izložbi pod nazivom "Premiere".

 

 

 

To je njena četvrta samostalna izložba crno-bijelih portreta filmskih zvijezda. Izložba je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split (Zagrebačka 17, Split). Izložba ostaje otvorena svo vrijeme trajanja Festivala, ujutro od 10 do 12 sati i navečer od 19 do 21 sat.

Tijekom dvadesetak godina novinarske karijere Marijana Marinović susretala se i razgovarala s mnogim poznatima iz svijeta showbiza, a protekle dvije i pol godine, otkako je završila školu fotografije na NY Film Academiji, počela je snimati i njihove portrete, najčešće na crvenom tepihu filmskih festivala i društvenim događajima. Rođena Splićanka bračkih korijena i sa stalnom adresom u New Yorku, gdje radi kao fotografkinja i dopisnica za hrvatske medije, po prvi puta (premijerno) izlaže 25 crno-bijele portreta zvijezda iz svijeta filma (Robert De Niro, Susan Sarandon, Salma Hayek, Charlie Sheen, Johnny Depp, Julianne Moore , Nicole Kidman I drugih) na izložbi `Premiere. Ovo je njezina četvrta samostalna izložba: prva je bila `Osmijesi…bez riječi` 2007. u sklopu Cro-A-Portera, na kojoj je predstavila 33 polaroida poznatih osoba, druga je bila `Gradovi-bjegovi` s polaroidima iz pet najdražih joj gradova (Split, London, Pariz, New York i Barcelona) u Café Galeriji Velvet, a lani je u Galeriji Supetarskog lita izložila 28 fotografija New Yorka pod nazivom `New York: četiri godišnja doba…I nešto crvene`.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn