Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nakon prošlogodišnjeg , prvog izdanja BRAZZ-a, međunarodnog jazz festivala na kojemu su nastupili slovensko-hrvatski „Art of Duo“ Matije Dedića i svjetski poznatog saksofoniste Jure Pukla, te “Trio Vaska Atanasovskog”, flautista i saksofonista koji glasi za jednog od najkreativnijih slovenskih umjetnika omiljenog diljem Europe, i ove godine udruga VALOVI BRAČA i organizatorica Ana Bakulić, na programu „Supetarskog lita“ 13. i 14. kolovoza, najavljuju glazbeni događaj za pamćenje.

 

 

U nedjelju, 13. kolovoza u 21,30 sati u Ljetnom kinu Supetar možete pogledati "Miles Ahead“ – biografski film o velikanu jazz glazbe Milesu Davisu.
„Kad stvaraš, nebo je granica, a improvizacija jazz čini tako nevjerojatnim i posebnim“, riječi su jednog od najvećih velikana jazz glazbe Milesa Davisa koji je (p)ostao klasikom tog žanra. Prije svega Miles (Miles Ahead) je biografski film koji prati život i glazbeni opus slavnog jazz glazbenika Milesa Davisa te pokušava proniknuti u nutrinu tog misterioznog velikana i shvatiti filozofiju jazza, odnosno ‘socijalne glazbe’ (kako ga je Davis nazivao). U glavnoj ulozi je slavni glumac Don Cheadle koji je ujedno i režirao film. Njegov redateljski debi nekonvencionalan je prikaz inovativnog jazz trubača koji je bio miljama ispred svih.

 

 

Drugog dana Brazz Festivala, u ponedjeljak, 14. kolovoza u 21,30 ispred supetarske župne crkve očekuje nas koncert "Bow vs Plectrum" (Gudalo protiv trzalice), Tihomir Hojsak - kontrabas, Filip Novosel - tambura i Zagrebačka filharmonija
Autorski dvojac Tihomir Hojsak i Filip Novosel uz pratnju gudača Zagrebačke filharmonije donose pregršt novih skladbi u modernim aranžmanima neuobičajenim za duo kontrabasa i tambure. Na Supetarskom litu premijerno izvode skladbe sa svog novog albuma STRINGS ONLY, s gudačima ZAGREBAČKE FILHARMONIJE pod ravnanjem Igora Tatarevića!

 

 

Ne propustite glazbeni događaj za pamćenje!

BRAZZ FESTIVAL ove godine ima plemenitu namjeru sakupljanja dobrovoljnih financijskih sredstava za kupnju velikog koncertnog klavira, za kulturne potrebe otoka Brača.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.