Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

TISAK NA MAJICE

U ponedjeljak, 9. listopada objavljen je natječaj za uključenje novih škola i ustanova u Croatian Makers ligu. Do sada je u projekt uključeno oko 8 tisuća učenika i učenica iz 357 škola i drugih ustanova kojima je donirano 1800 robota.

 

 

 

Liga je u međuvremenu proširena na još 140 škola, među kojima je Osnovna škola Milna koja će dobiti 5 mBot edukacijskih robota, a predviđena je edukacija za nastavnike/mentore.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo.
Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

U projekt su se mogle prijaviti škole i druge ustanove koje rade s djecom osnovnoškolske dobi.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.