Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U ponedjeljak, 9. listopada objavljen je natječaj za uključenje novih škola i ustanova u Croatian Makers ligu. Do sada je u projekt uključeno oko 8 tisuća učenika i učenica iz 357 škola i drugih ustanova kojima je donirano 1800 robota.

 

 

 

Liga je u međuvremenu proširena na još 140 škola, među kojima je Osnovna škola Milna koja će dobiti 5 mBot edukacijskih robota, a predviđena je edukacija za nastavnike/mentore.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo.
Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

U projekt su se mogle prijaviti škole i druge ustanove koje rade s djecom osnovnoškolske dobi.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn