Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Izložba fotografija mladog bračkog fotografa Božana Štambuka otvorit će se u petak 17. studenog u 19 sati u galeriji "Ivan Rendić" u Supetru.

 

 

 

Ciklus fotografija rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama otoka Brača.
Snimanju fotografija prethodilo je dugotrajno planiranje i promatranje kretanja zvijezda, svjetlosnog zagađenja i vremenskih prilika, o kojima je i ovisilo snimanje. Zbog pustolovnog duha i ljubavi prema otoku, autor si je postavio dodatni izazov da kroz često nepristupačan teren dođe do njemu nepoznatih lokacija te da koristi njemu nove tehnike, izoliran u potpunom mraku i prirodi. Proveo je mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama otoka Brača te zbog svega toga svaka fotografija za autora ima posebno značenje i priču o tome kako je nastala.

Božan Štambuk rođen je 1990. u Supetru na otoku Braču. Fotografiju upoznaje 2010. godine kada u fotoklubu Split uspješno završava školu opće i specijalne fotografije pod vodstvom dr. Darka Alfirevića, te iste godine sudjeluje na skupnoj izložbi u fotoklubu Split. Nakon duže pauze fotografijom se ponovo intenzivno bavi od 2016. godine kada počinje volontirati kao fotograf na portalu Klub Zona. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu a uz fotografiju se bavi videom, glazbom, grafičkim i web dizajnom.

Ulaz je besplatan, a fotografije je moguće i kupiti.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn