Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na festivalu IMENA, po ideji i u organizaciji Maje Duke ovog je ljeta predstavljen i kolač spara, kao dio kolekcije spara nastale prema tradicionalnom pomagalu starijih Bolki koje su sparu držale na glavi noseći kućama maštil svježe vode.

 

 

 

Kolač spara načinjen je sa tri okusa, tipičnim namirnicama Dalmacije: bademi, limun, lavanda. Prepoznato je to i u splitskoj podružnici HRVATSKE MATICE ISELJENIKA koja 7. prosinca u Pomorskom muzeju u Splitu otvara virtualni muzej iseljeništva Hrvatske.

U bogatom programu,promovirat će se i projekt „4 otoka/ 4 mjesta/ 4 recepta“ sa željom povezivanja iseljeništva preko gastronomije. Korčula sa blatskom lumblijom, Brač sa kolačinicom/sparom, Hvar sa hvarskim paprenjakom i Vis sa viškom pogačom.

Na fakultetu gastronomije Aspira u Splitu održat će se 8. prosinca radionice i snimiti film o postupku spravljanja izabranih otočnih slastica i viške pogače.
Hvale vrijedan projekt i film za naše iseljenike.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.