Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U utorak 5.12 2017 g u Turističko –ugostiteljsko školi u Splitu svečano su predstavljeni novi dobitnici prestižne i jedine međunarodno priznate oznake tradicije, autohtonosti i kvalitete-Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije u Regional Culinary Heritage Europe.

 

 

 

Glavni cilj projekta je oživljavanje i razvoj regija kroz proizvodnju autohtonih ,tradicionalnih proizvoda te njihovo uvrštavanje u ponudu .Sve to ima snažan utjecaj na razvoj poljoprivrede, turizma, očuvanje prirode i povećanje zapošljavanja lokalnog stanovništva, opću brigu za okoliši i ljudsko zdravlje a ima pozitivan utjecaj i na demografiju. Kroz oživljavanje kulinarske baštine i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko – turističku ponudu jača se gospodarstvo.

Župan Blaženko Boban, koji je uručivao oznake , naglasio je veliku važnost i vrijednost ovog projekta te obećao uključivanje turističkih zajednica u ovaj projekt i pomoć u realizaciji i proširenju istog. U svečanom uručivanju sudjelovali su i v.d.Ravnatelj JU Rera Jozo Sarač, v.d pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić i koordinatorica projekta Ivanka Luetić Boban
Splitsko-dalmatinska županija je jedina županija u Hrvatskoj koja dodjeljuje ovu jedinstvenu oznaku koja garantira kvalitetu, autohtonost i tradiciju te očuvanje Kulinarske Baštine .

Novi dobitnici koji postaju veleposlanici Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije i koji se pridružuju skupini od 1505 članova iz 13 država i 45 regija su:

MUZEJ UJA ,Škrip 
KONOBA MASLINA,Vrisnik Jelsa otok Hvar
OPG BORIS BRATOVIĆ, Stari Grad
OPG MARIO KUZMANIĆ, Supetar
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA, Split
POLJOPRIVREDNA ZADRUGA SUPETAR, Supetar
MLJEKARA BOSNIĆ d.o.o, Cista Provo

Prilog i foto: Ivanka Luetić Boban

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn