Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Posljednjeg dana Stare godine završava i jednomjesečna svjetska akcija '' YOUNGSTERS ON THE AIR ''  ili skraćeno YOTA u kojoj su glavnu riječ vodili isključivo mladi radio amateri.

 

 Cilj ove aktivnosti je između ostalog bio i popularizacija ovog predivnog hobija među mladim radioamaterima te uspostavljanje kontakata s najudaljenijim radiostanicama na svijetu.

U tom su vremenu mladi supetarski radioamateri održali preko 1000 veza od Amerike do Japana a najviše ih je bilo iz Rusije i Ukrajine gdje je ovaj ''radiosport'' i najrašireniji.  Radili su isključivo digitalnim načinom rada za kojeg su oni pravi ''eksperti''.

Osim mladih supetrana u akciji su sudjelovali i radioamateri iz Kaštel Gomilice ( 9A1CIG ) i Zadra  ( 9A1ZDR ) pa su tako lovci na diplome iz cijelog svijeta imali prigodu osvojiti barem brončanu YOTA diplomu.  Za pohvaliti je naše operatore koji su istu svi odreda osvojili, a to su Halima, Jerko, Toni, Dome, Luka, David i Jakov.

Početak Nove Godine obilježit će pripreme za polaganje ispita za troje novih mladih operatora a ostatak ekipe spremat će se na 60. natjecanje mladih tehničara.

O tome svakako u Novoj Godini..

 

Tekst i snimke: Ivica Pavišić 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.