Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Posljednjeg dana Stare godine završava i jednomjesečna svjetska akcija '' YOUNGSTERS ON THE AIR ''  ili skraćeno YOTA u kojoj su glavnu riječ vodili isključivo mladi radio amateri.

 

 Cilj ove aktivnosti je između ostalog bio i popularizacija ovog predivnog hobija među mladim radioamaterima te uspostavljanje kontakata s najudaljenijim radiostanicama na svijetu.

U tom su vremenu mladi supetarski radioamateri održali preko 1000 veza od Amerike do Japana a najviše ih je bilo iz Rusije i Ukrajine gdje je ovaj ''radiosport'' i najrašireniji.  Radili su isključivo digitalnim načinom rada za kojeg su oni pravi ''eksperti''.

Osim mladih supetrana u akciji su sudjelovali i radioamateri iz Kaštel Gomilice ( 9A1CIG ) i Zadra  ( 9A1ZDR ) pa su tako lovci na diplome iz cijelog svijeta imali prigodu osvojiti barem brončanu YOTA diplomu.  Za pohvaliti je naše operatore koji su istu svi odreda osvojili, a to su Halima, Jerko, Toni, Dome, Luka, David i Jakov.

Početak Nove Godine obilježit će pripreme za polaganje ispita za troje novih mladih operatora a ostatak ekipe spremat će se na 60. natjecanje mladih tehničara.

O tome svakako u Novoj Godini..

 

Tekst i snimke: Ivica Pavišić 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn