Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas je u Supetru odrađen prvi krug natjecanja mladih tehničara u Republici Hrvatskoj u kojem su sudjelovali mladi radioamateri Vidove Gore.

 

 Na školsko klupskom nivou našlo se petero mladih natjecatelja koji su svoje znanje pokazali u 3 kategorije i to: radioorijentacija – pronalaženje skrivenog odašiljača, izrada tehničke tvorevine na eksperimentalnoj pločici i već standardno pisanje testova iz gradiva tehničke kulture.

Prvi dio natjecanja proveden je u školskoj sportskoj dvorani gdje su svi natjecatelji uspjeli pronaći skrivenu ''lisicu'' u roku od 5 minuta. Osim toga natjecatelji su pokazali svoje znanje i vještinu u održavanju komunikacije malim radio stanicama te snalaženje na slijepoj topografskoj karti gdje su trebali locirati ''unesrećenu osobu''.

Odmah nakon toga preselili su se u prostorije Srednje škole gdje im je ravnatelj iste osigurao učionicu za pisanje testova.
Izrada tehničke tvorevine realizirana je u samoj učionici i radionici radio kluba a svi prijemnici su proradili ''iz prve'' na opće zadovoljstvo svih učesnika.

A kao što je postalo pravilo iz ranijih natjecanja, pobjednika su odlučili bodovi iz testova pa je tako Halima Akbieva prva sa 98 bodova ( 100%), Toni Pučo drugi sa 90 bodova, Dominik Vicelić treći sa 84 boda te slijede David Kelava sa 82 i Luka Kazalicki sa 81 bodom.

Za mjesec dana je natjecanje na županijskom nivou. Koliko će naših natjecatelja biti pozvano još se ne zna jer sve ovisi o ukupnom broju prijavljenih kandidata.
A pobjednika na županijskom nivou čeka državno prvenstvo u Primoštenu.

Hoće li netko od naših opet biti te sreće počekajmo.


Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.