Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Narodna knjižnica u Supetru obogaćena je vrijednom donacijom. Iz bogate zbirke našeg splitskog Supetranina Jure Đure Razmilića dobil je dvije pjesničko-grafičke zbirke: Sadržaj vjetra, autora Vlade Gotovca i Ede Murtića, Skoplje u tvojim očima Jure Kaštelana i Ede Murtića, te grafičku zbirku Eugena Buktenice.

 

 "Sadržaj vjetra" sadrži deset grafika Ede Murtića i deset pjesama Vlade Gotovca a mapa "Skoplje u tvojim očima" sadrži 10 grafika Ede Murtića i 10 pjesama Jure Kaštelana.
Obe su mape numerirane i potpisane, poklonjene Đuri Razmiliću, a on ih je, kako je sam kazao, "s ljubavlju i pažnjom" poklonio Supetarskoj knjižnici.
Mapa Eugena Buktenice sadrži 12 akvarela, također s posvetom i potpisom.

Podjestimo se kako je upravo Supetarska knjižnica davne 1997. godine u Supetru organizirala reprezentativnu izložbu Razmilićeve zbirke (fotografija dole) i tom je prigodom on svom rodnom Supetru darovao Oplakivanje Krista Ivana Meštrovića koji se nalazi u uredu gradonačelnice.

Ovo je još jedan poticaj ostvarenju stare ideje o uređenju suvremene galerije u Supetru u kojoj bi svoje mjesto našli pokloni supetarskih slikara, donatora i ljubitelja umjetnosti kao i prostor gdje će ih moći izlagati.

Iz supetarske knjižnice od srca zahvaljuju donatoru gospodinu Razmiliću kao i profesoru Peri Dragičeviću koji pomogao u uspješnoj realizaciji donacije.

 

Fotografije: Knjižnica Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.