Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na svečanom prijemu održanom prošle srijede u Gradskoj vijećnici strastveni kolekcionar i mecena Juraj Đuro Razmilić darovao je gradu Supetru vrijednu zbirku umjetnina.

 

 Zbirka se sastoji od 17 slika renomiranih hrvatskih i slovenskih umjetnika među kojima su i djela Josipa Vanište, Ive Šebalja, Josipa Botterija Dinija, Petra Jakelića, Frnacea Slane i Ede Murtića a gospodin Razmilić uz to je darovao i četiri skulpture čiji su autori Ksenija Kantoci, Kosta Angeli Radovani, vojin Bakić i Kruno Bošnjak.

Donaciju je na prijemu, kojemu su prisustvovali ljudi iz umjetničkog i kulturnog života  Grada Supetra, prihvatila i u ime grada se uz prigodno slovo na njoj zahvalila gradonačelnica Ivana Marković.

 

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.