brac online

U petak, 20. travnja počinje nova avantura Erasmus+ ekipe Srednje škole Bol. Učenice Antea Jerčić ( 2. a ), Sara Marinković ( 2. a ) i Nika Ursić ( 3. a ) te profesorice Petra Kokeza i Rovena Trivanović putuju na drugi radni zadatak učenika i profesora koji sudjeluju u Erasmus+ projektu Be A Responsible Part in the Digital World of Tomorrow.

 

 

Tema radnog sastanka u Poljskoj je cyberbullying koji će se obrađivati kroz kazališnu predstavu, e-book i audiobook. Svi timovi su imali zadatak odabrati neki vid cyberbullying-a i na osnovu njega napisati predložak za kazališnu predstavu. Mi smo se odlučili za Trickery (prijevarom stečene informacije o nekoj osobi i objavljivanje istih bez njenog znanja na internetu).

Petak i subota su rezervirani za razgledavanje Krakowa, a u nedjelju nas čeka prekrasna avantura – posjet Wieliczka Salt Mine-a, glasovitom poljskom rudniku soli. Iz rudnika u gradiću Wieliczka koji se nalazi u blizini Krakowa, sol se kontinuirano eksploatirala od 13. stoljeća do 2007. kada rudnik počinje sa turističkom djelatnošću. Od 1978. godine nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine u Europi.
Rudnik ima 9 katova, doseže dubinu od 327 metara i dug je preko 300 km. Za javnost je otvoren tek mali dio rudnika, oko 3,5 km, čije razgledavanje traje nekoliko sati. Neke od najpoznatijih atrakcija su brojne crkve, od kojih je najljepša ujedno i najveća podzemna crkva na svijetu-Crkva sv. Kinge, koje su rudari isklesali iz žive kamene soli. Crkva sv.Kinge oduševljava visećim lusterima od soli, dekoriranim pločicama izrezbarenim od soli te prelijepim oltarom koji je također isklesan od kamene soli.
U nedjelju popodne, zajedno sa ostalim partnerima krećemo prema gradu domaćinu-Rozwienica, koji se nalazi na jugoistoku Poljske. Nastavnici se smještaju u hotel, a učenici kod obitelji domaćina.


Tekst i fotografije: Petra Kokeza i Rovena Trivanović (Srednja škola Bol)

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.