Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Za naše bolske robotičare zasigurno ste već čuli budući smo o njihovim uspjesima pisali u nekoliko navrata. Sad je evo došao trenutak da im svi zajedno pomognemo u savladavanju najvećeg izazova u njihovom dosadašnjem radu.

 Telegrafski kratko, Udruga za promicanje novih tehnologija „RoboBrač“ osnovana je krajem ožujka no njezini se članovi robotikom bave već četiri godine tijekom kojih su zabilježili niz vrlo zapaženih rezultata na državnoj i međunarodnoj razini a posljednji među njima, osvajanje zlatne medalje na natjecanju RoboCup Zagreb 2017. omogućila im je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u lipnju, točnije od 17. do 22. lipnja 2018. godine održati u kanadskom gradu Montrealu.

Boje Hrvatske u kategorji OnStage Secondary branit će bolski robotičari okupljeni u timu CroBlueAdriatic (Frane Radić, Ante Kraljević, Mia Pivčević, Lucija Ivičić i Nicol Lovrić), a pod vodstvom mentorice Lucije Špacal i pedagoginje Ane Bodlović. I tu sad na scenu stupate vi dragi naši štioci.Kotizacije nastupa na svjetskom prvenstvu za učenike (2000 Kuna po učeniku) pokrivene su od strane Hrvatskog robotičkog saveza no sve ostale troškove, avionskog i autobusnog prijevoza i smještaja, snose natjecatelji sami a riječ je o iznosu od oko 12.900 kuna po osobi što bi za naš CroBlueAdriatic tim ukupno iznosilo 90.300 kuna.

U realizaciju projekta odmah se uključila Općina Bol, inače sponzor robotičara i uvijek ih prati na njihovom uspješnom putu osvajanja novih znanja i vještina no da bi nastup ovih naših malih genijalac na za njih najvažnijem natjecanju uopće bio uspješan trebat će pomoć i podršku svih nas.

Kako se rad Udruga „RoboBrač“ zasniva isključivo na dobrovoljnim prilozima, donacijama i sponzorstvima, ovo je prava prigoda da se svi mi u okviru svojih mogućnosti uključimo u ovu akciju i tako djelom potvrdimo kako smo zaista spremni za ono u što se svakodnevno kunemo, razvoju, obrazovanju i napretku naših najmlađih.

Kako bi troškovi bili podmireni na vrijeme, nadamo se da ćete biti u mogućnosti izvršiti donaciju za natjecanje do petka 11. svibnja 2018. godine.Donacije je moguće uplatiti na račun Udruge:

HR12 2330 0031 1320 9027 0  HRK

Udruga „RoboBrač“, Bračka cesta 3A, 21420 Bol – Brač
Svima vama koji ćete potaknuti ovim člankom prepoznati potencijal naše djece koja sudjelovanjem na natjecanjima ujedno promoviraju svoje mjesto i naš otok i pomoći im u ostvarenju njihova sna, ovim putem u njihovo vam ime
unaprijed i od srca zahvaljujemo.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.