brac online

U organizaciji Bosanskog kulturnog centra Tuzla i Udruženja građana Podrinja, jučer je u Tuzli otvorena izložba skulptura bračkog kipara Ivana Jakšića.

 

 

 

Na otvaranju izložbe bili su nazočni ministar uprave Lovro Kušćević, konzul Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić te mnogi predstavnici kulturnog, političkog i javnog života Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Među izloženim djelima je i skulptura rađena u crnom kamenu posvećena Srebrenici, koju će Ivan sutra pokloniti Memorijalnom centru u Potočarima.

- Skulptura „Srebrenica“ nastala je između dogovaranja za izložbu i same izložbe. Kad sam nedavno bio u Tuzli vidio sam i čuo mnogo o Srebrenici. Kod mene se tada javila potreba da napravim nešto i tako je nastala skulptura koja simbolizira majku koja oplakuje svoje dijete, ali i predstavlja neko novo rađanje. To je moj obol Srebrenici i onome šta ona simbolizira – rekao je Ivan.

 

Izvor: Dnevni avaz

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.